fbpx

Embracer annuleerde nieuwe Red Faction game in 2023

Red Faction

Wie herinnert zich Red Faction reeks nog? In de scifi-serie kan je op Mars alles en iedereen kapotslaan met een sloophamer. Schijnbaar was er bij de Embracer Group een nieuw deel in ontwikkeling. Tot het bedrijf de herstructurering doorvoerde.

Volgens Rock Paper Shotgun zou Embracer een prototype van een nieuwe Red Faction game geannuleerd hebben. De titel was in de maak bij ontwikkelaar Fishlabs en was intern bekend als ‘Project White’. Het spel zou gelijkaardig zijn aan Red Faction: Guerrilla uit 2009.


Het prototype werd verschillende keren voorgelegd aan de directie van Plaion. De laatste ‘pitch’ gebeurde in november 2023, waarbij verschillende medewerkers zelfs een cosplay van gamepersonages deden. Zo werd het voorlopige prototype getoond en speelden de werknemers een verzetsgroep uit Red Faction, die de presentatie van een geheim agent moesten hacken.

Rock Paper Shotgun meldt dat de reactie op de pitch zeer positief was. En dat een groen licht voor het project waarschijnlijk was. Het project ging uiteindelijk niet door en door de grondige herstructurering bij Embracer, kreeg Fishlabs de opdracht om iedereen te ontslaan die niet actief aan het werk was aan game.

Details over de game zijn gering. Zo zou de nieuwe Red Faction zich 100 jaar na de gebeurtenissen van Red Faction: Guerilla afspelen op Mars, die dankzij terraforming herschapen was tot een kleurrijke planeet. Je zou als een vrouw de revolutie van de mijnwerkers moeten inzetten.

Wie had een nieuwe Red Faction wel zien zitten?

Een reactie achterlaten