fbpx

Elden Ring DLC krijgt kritiek: te moeilijk en te veel bugs

elden ring shadow of the erdtree .jpg

De anticipatie voor Elden Ring: Shadow of the Erdtree is voor sommige spelers omgeslagen in frustratie. Volgens heel wat pc-spelers is de uitbreiding namelijk te moeilijk. Ook zijn er een heleboel technische problemen aanwezig. En daarom wordt de titel gereviewbombed op Steam.

Hoewel de uitbreiding monsterlijke hoge reviewscores kreeg, zijn de meningen van het publiek sterk verdeeld. En hoewel Shadows of the Erdtree nog wat oppoetswerk kan gebruiken op pc, zijn veel spelers vooral boos over een aspect dat eigen is aan From Software games: de moeilijkheidsgraad.


In de vele Steam user reviews uitten pc-spelers hun frustratie: de uitbreiding is gewoon te moeilijk, heeft geen verschillende moeilijkheidsgraden en is volgens sommigen daardoor haast onspeelbaar. Allicht helpt het ook niet dat je de uitbreiding enkel kan starten als je een optionele eindbaas in de hoofdgame hebt verslagen en dus zo’n 70% van de game moet gespeeld hebben.

Volgens pc-spelers zitten er in de DLC ook nog te veel bugs en glitches. Zo loopt de game bijvoorbeeld op Steam Deck vast als je 5 minuten onbeweeglijk stil blijft staan.

Los van de technische hickups op pc, heropent dit alvast de discussie over de moeilijkheidsgraad van games. Doen games er goed aan om toch verschillende moeilijkheidsgraden voor het grote publiek te introduceren? Of moeten spelers gewoon beter worden?

Onze reviewer vond het ook best pittig, maar bestempelde het als één van de beste DLC’s ooit in de geschiedenis van videogames.

Een reactie achterlaten