fbpx

Einde van ontwikkeling The Last of Us: Part 2 in zicht

The Last of Us

Hoewel Sony nog een hoop blockbusters in de pijplijn heeft, is er relatief weinig bekend over het najaarsoffensief van de uitgever. Toegegeven, we weten dat Concrete Genie eraan komt en waarschijnlijk maakt Sony zich ook op voor de release van Dreams, maar over Ghost of Tsushima, Death Stranding en The Last of Us: Part 2 rept de uitgever met geen woord. Al heeft Naughty Dog nu misschien iets verklapt over de fase waarin die laatste titel zich bevindt.

Co-regisseur Anthony Newman deelde via Twitter namelijk een heleboel vacatures, die de studio nog gevuld wil zien voor een vlotte laatste productiefase van de game. De man zegt letterlijk dat-ie op zoek is naar mensen om de game mee te helpen afronden.


Natuurlijk blijft dat vrij vaag, want de post-productie van een game bevat nog een heleboel werk. Dat gaat immers van de afwerking van animaties tot de belichting van omgevingen en montage van cutscènes. Bovendien vindt daarna ook nog een QA of Quality Assurance fase plaats, waarbij de game getest wordt op bugs en allerlei andere problemen. Op die manier kan het team het spel optimaliseren voor de launch.

Of The Last of Us: Part 2 nog dit jaar verschijnt? Daar hebben we het raden naar. Met al het werk dat schijnbaar nog gedaan moet worden, gokken wij van niet. Maar we hopen van wel.

Een reactie achterlaten