fbpx

Eidos Montreal wil nieuwe Deus Ex maken

deus ex mankind divided

Ontwikkelaar Eidos Montreal die werd overgenomen door de Embracer Group, staat te popelen om terug aan de slag te gaan met de Deus Ex. De studio wil met het nieuwe deel Cyberpunk 2077 overtreffen. Dat maakte gamejournalist Jeff Grubb bekend in een nieuwe podcast.

Tijdens Giant Bomb’s Game Mess Mornings podcast zei Grubb dat er bij Eidos al nieuwe gesprekken aan de gang zijn over een volgende project van Eidos Montreal. De studio wil na het afleveren van twee Marvel-games dolgraag terugkeren naar het Deus Ex-universum.


Volgens Grubb wil de studio onmiddellijk terug aan Deus Ex beginnen. Met een nieuwe game in de reeks wil Eidos Montreal Cyberpunk 2077 uitdagen en iets doen waar die game niet in slaagde. Grubb geeft toe dat het nog heel vroeg is, maar dat Deus Ex momenteel hét gespreksonderwerp is bij de studio.

Begin dit jaar verkocht Square Enix zowel Eidos Montreal als Crystal Dynamics aan de Embracer Group. Die uitgever liet al verstaan enorm potentieel te zien in verschillende reeksen van de studio’s, zoals Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain. Allicht mogen we daar enkele remakes, spin-off en sequels van verwachten.

Een reactie achterlaten