fbpx

Eerste seizoen van Battlefield 2042 uitgesteld tot de zomer

BF2042

We zullen het nog wat langer zonder battle pass moeten stellen in Battlefield 2042. Ontwikkelaar DICE heeft bekendgemaakt dat het eerste seizoen pas van start gaat deze zomer. Een specifieke datum krijgen we niet. Reden voor het uitstel is de rampzalige launch van de game.

Hoewel DICE de vele problemen en bugs in de game probeert op te lossen aan de hand van feedback van de spelers, heeft de studio nog heel wat werk. Daarom kiest DICE ervoor om de komende maanden eerst de basisgame te verbeteren en pas erna het eerste seizoen uit te rollen.


Een allereerste grote update staat gepland voor maart. Die verbetert volgens de makers tal van features en neemt de scoreborden onder handen. In de maanden daarna zullen nog meerdere patches volgen met een focus op de volgende zaken:

  • voice chat en spelersprofiel
  • een betere squad loop en vernieuwd ping systeem
  • verbetering voor gunplay, gebaseerd op feedback
  • betere beloningen
  • extra tools en modi in Battlefield Portal
  • aangepaste XP-punten in Battlefield Portal

Spelers die de Gold of Ultimate Edition van de game kochten, moeten dus langer wachten op hun extra digitale goodies. Ter compensatie krijgen die spelers een exclusieve bundel met een Specialist skin, een wapen en voertuig skin, een melee wapen en een player card in de volgende update.

DICE geeft Battlefield 2042 niet op. De ontwikkelaar wil de game transformeren naar ‘een shooter die beantwoordt aan de ambities van de studio en de verwachtingen van de spelers’. Om dat te realiseren, werkt de studio aan een vernieuwd systeem om feedback te verwerken.

Wanneer Season One dan uiteindelijk aftrapt, heeft DICE voor het eerste jaar al 4 seizoenen klaarstaan. Die voegen telkens een nieuwe Specialist toe, nieuwe locaties en tal van andere extra’s.

Battlefield 2042 kende een moeizame start. Zo moeizaam dat EA volgens een insider overweegt om er een free-to-play shooter van te maken.

Een reactie achterlaten