fbpx

Eerste details van nieuwe Tomb Raider game mogelijk gelekt

Tomb Raider new game

In de nieuwste Tomb Raider game is Lara Croft geen jonge dame meer, maar wel een ervaren avonturierster die een team van grafrovers naar hun volgende schattenjacht leidt. Althans, dat blijkt uit een gelekt script voor de nieuwste game in de reeks.

Het script werd gedeeld door Sacred Symbols via Patreon en zou gebruikt worden om de acteurs van de nieuwe Tomb Raider te casten. Volgens het document gaat de game achter de schermen door het leven als ‘Project Jawbreaker’. De action-adventure titel speelt zich af in ‘een moderne wereld, die getroffen is door een mysterieuze catastrofe’.


Opvallend: Camilla Luddington keert niet terug als Lara Croft. Het script vermeldt immers een zoektocht naar een ‘authentieke, Britse actrice tussen 30 en 40 jaar oud, naar het voorbeeld van Emily Blunt of Rosamund Pike’. Bovendien zou de rol ‘romantische scènes met een vrouwelijk personage bevatten’.

Volgens het script heeft Lara veel meer ervaring in de nieuwe game. ‘Haar trektochten en vondsten zijn al veelvuldig verschenen in de media. Dat zorgde voor een vernieuwde interesse in oude mysteries, wat een jonge generatie van schattenjagers op de been bracht. Ook Lara voelt zich helemaal thuis in oude ruïnes. Jarenlang verkende ze vergeten locaties en onthulde ze verloren geheimen, die ze moest beschermen tegen machtsbeluste figuren.

Verder beschrijft het script dat Lara in dit nieuwe hoofdstuk een avontuur tegemoet gaat dat te groot is om alleen te trotseren. ‘Lara gaat een uitdaging aan, die ze alleen kan tackelen met een team aan haar zijde. Natuurlijk is dat nieuw voor haar, want voordien trok ze er altijd alleen op uit.’ Of dat betekent dat de volgende Tomb Raider een co-op modus krijgt? Geen idee, al is de team setup wel zichtbaar in het script. Zo zijn er rollen toegekend aan personages met de namen Devendra en Tanvi. En schijnbaar zouden die personages ook deel uitmaken van de gameplay.

Natuurlijk heeft ontwikkelaar Crystal Dynamics de bovenstaande details niet bevestigd. Enige wat we officieel weten, is dat de game ontwikkeld wordt in Unreal Engine 5. En dat zorgt allicht voor de meest realistische Lara Croft ooit…

Een reactie achterlaten