fbpx

Eerste details van geannuleerde The Mandalorian game duiken op

mandalorian game

Nu EA de Star Wars shooter van Respawn Entertainment heeft geannuleerd, duiken de eerste gameplaydetails van de game op. De game toonde veel gelijkenissen met Star Wars: Jedi, maar dan met een jetpack boostende premiejager in de hoofdrol.

Ondanks positieve interne feedbacktesten, annuleerde uitgever EA alsnog de Star Wars-titel. Volgens EA was de first-person shooter gebaseerd op The Mandalorian een té groot financieel risico.


In de game kropen spelers in de huid van een premiejager zoals in de Disney-serie Teh Mandalorian. Niet het personage dat acteur Pedro Pascal in de serie vertolkt, al zou je bijna op evenveel locaties in het heelal kunnen bezoeken.

De game had een centrale hub genaamd The Den, waar je alle missies kon voorbereiden. In deze thuisbasis had je toegang tot je schip, een map van het heelal, een tafel voor upgrades, een wapenlocker en meer. Via de map kon de speler kiezen welke missie je zou ondernemen.

Zoals de Star Wars Jedi-games, zou de Mandalorian shooter geen open wereld hebben. De levels waren lineair afgewisseld met enkele grote omgevingen waardoor je toch een gevoel van exploratie kreeg. Daar kon je op zoek naar collectibles, maar ook op jacht naar verschillende doelwitten.

De combat was volgens de bron erg snel en beweeglijk dankzij de jetpack van je premiejager. Daarmee kon je niet alleen verticaal, maar ook horizontaal bewegen tijdens vuurgevechten. De game had schijnbaar ook finishers. Die waren vergelijkbaar met DOOM, al waren ze lang niet zo bruut als in die game.

Het gros van jouw vijanden bestond uit outlaws en Stormtroopers in hun verschillende variaties. Denk maar sniper, grenadiers of rocket troopers. Tijdens baasgevechten mocht je het opnemen tegen de bekende AT-ST of zelfs woeste beesten, afhankelijk van de planeet.

De ontwikkeling van de Mandalorian game liep volgens insiders vlot. En hoewel de release ten vroegste voor 2026 gepland stond, had de game al enkele speelbare segmenten. Die een sterke indruk achterlieten op spelers. Zonde dus dat de titel geannuleerd is.

EA kondigde recent aan 700 werknemers te ontslaan en ook verschillende gameprojecten te annuleren. De Star Wars shooter is er één van.

Een reactie achterlaten