fbpx

EA onder vuur wegens kritiek op singleplayer games

EA Star Wars

Wat begon als een mopje is op een PR-shitstorm uitgedraaid voor EA. De uitgever werd afgelopen vrijdag volledig met de grond gelijk gemaakt omdat het op social media kritiek gaf op spelers die alleen singleplayergames spelen.

Op vrijdag postte uitgever EA een variatie van een populaire meme op zijn Twitter-account. Die luidde als volgt:


De boodschap schoot zowel bij talloze gamers als bij EA’s eigen ontwikkelaars in het verkeerde keelgat, met als gevolg dat het bericht meer dan 7000 reacties kreeg. En die waren niet mals.

YouTuber Jacksepticeye, met ruim 30 miljoen volgers, diende de uitgever van antwoord:

Ook Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment, een studio van EA, vond het geen goed idee. Zampella reageerde op het bericht met een facepalm-emoji. Ook Patrick Weekes, schrijver van BioWare, niet onder de indruk. Hij vond dit een slag in het gezicht voor alle overuren die hij maakte tijdens de ontwikkeling van Mass Effect 2.

Voormalig Dragon Age series designer Sebastian Hanlon reageerde met gezonde ironie op het bericht:

En dan was er nog Zack Mumbach, voormalig producent bij Visceral Games – een singeplayer game studio die gesloten werd door EA – die een snoeiharde reactie achterliet:

Tenslotte vat deze laatste persoon alles prachtig samen:

Uiteindelijk zag uitgever EA zijn fout in en vond dat de kritiek welverdiend was. Als verontschuldiging postte de uitgever dan ook nog dit bericht:

Wij vinden het alvast sportief dat de uitgever zijn fout inziet en de originele tweet niet simpelweg verwijderd heeft. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten