fbpx

EA zal blijven investeren in singleplayer games

EA Star Wars

Andrew Wilson, de CEO van EA, heeft een opvallend statement gemaakt tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van de uitgever. Zo zei de man dat singleplayer games zeer belangrijk blijven voor EA. En dat terwijl het bedrijf de afgelopen jaren het singleplayer genre een beetje stiefmoederlijk behandelde.

Tijdens de meeting kreeg Wilson de vraag wat het belang is van singleplayer games in het business model van EA. Daarop gaf de man een verrassend en genuanceerd antwoord, waarbij de reden om games te spelen een belangrijke rol speelt.


“Mensen hebben verschillende motivaties om games te spelen, waaronder inspiratie, escapisme, sociale connecties, competitie, zelfontplooiing en creatie. Een goed verhaal is zeer belangrijk voor een aantal van die aspecten. Singleplayer games zijn daarom een zeer belangrijk onderdeel van ons portfolio om die motivaties te vervullen en een gepaste ervaring aan te bieden.”

Chief Financial Officer Chris Suh was wel snel om te zeggen dat EA geen live-service projecten zal opgeven om meer te kunnen investeren in singleplayer games. Het live service model genereert immers 70% van de inkomsten van EA.

Toch valt niet te ontkennen dat EA na de mooie cijfers van Star Wars Jedi: Fallen Order zijn mening over singleplayer games herzien heeft. Waar de uitgever voordien beweerde dat het genre dood en begraven was, werkt-ie nu aan Dragon Age 4 en Dead Space. Ook zou er een singleplayer games van Black Panther in ontwikkeling zijn bij de uitgever.

Een reactie achterlaten