fbpx

EA wil Battlefield volledig heruitvinden

Battlefield

Uitgever EA heeft bekendgemaakt dat de volgende Battlefield game de reeks volledig zal heruitvinden. Niet alleen een reboot dus, maar een complete reimagination. Al vragen de fans zich af of dat echt wel nodig is.

Tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers maakte EA bekend dat het Battlefield volledig nieuw leven wil inblazen met de volgende game in de reeks. Volgens EA CEO Andrew Wilson zou ‘een vernieuwde Battlefield als volledig verbonden ecosysteem’ in de maak zijn.


Wat dat exact betekent, is niet helemaal duidelijk. Al gokken wij op een extensieve online shooter-ervaring. Het is trouwens niet de eerste keer dat EA op dergelijke wijze over de franchise praat. Zo liet Wilson eerder dit jaar al vallen dat-ie ‘Battlefield in een volledig nieuwe vorm wil terugbrengen’.

Fans op de Battlefield subreddit hebben echter hun twijfels bij het statement van Wilson na Battlefield 2042. Zo vraagt één fan om ‘een normale Battlefield te maken door terug te keren naar de roots van de reeks en daaraan trouw te blijven’.

Anderen vragen zich dan weer af hoe het komt dat EA zo slecht is in het ontwerpen van een gamefranchise waarvan de formule letterlijk al jaren bestaat.

Geloof jij nog in de toekomst van Battlefield?

Een reactie achterlaten