fbpx

EA verandert van strategie: Dragon Age 4 wordt pure singleplayer game

dragon age

Hoewel Dragon Age 4 oorspronkelijk gepland was gepland als RPG met een stevige multiplayer en live service component, heeft EA zijn strategie voor de game herzien. Na het falen van Anthem heeft de uitgever beslist om van de nieuwe Dragon Age een pure singleplayergame te maken.

Het nieuws komt van Bloomberg-journalist Jason Schreier die de strategieverandering opving van contacten bij de uitgever. Volgens het artikel wijzigde EA zijn visie voor Dragon Age 4 na het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order en de gigantische teleurstelling van Anthem. Het is de uitgever doorgedrongen dat noch de aanwezigheid van een online multiplayer noch het live service model een garantie op financieel succes is.


Die vernieuwde visie voor Dragon Age 4 en de bijhorende veranderingen die BioWare moet doorvoeren, is pas enkele maanden geleden gebeurd, wat doet vermoeden dat de game nog lang niet zal verschijnen.

Dat de nieuwe visie de game wonderen zal doen, staat echter buiten kijf. Zo hoeft BioWare geen budget meer te pompen in een modus die uiteindelijk niet zo relevant zou zijn. Daarnaast kan de studio zich nu toeleggen op hetgeen het altijd al zo goed in was: het neerzetten van een fantastische singleplayerervaring.

Dragon Age 4 komt naar PS5, Xbox Series X en pc. Een richtdatum voor release is er nog niet.

Een reactie achterlaten