fbpx

EA schrapt Titanfall singleplayergame

Titanfall

EA heeft zijn wantrouwen in singleplayer games opnieuw laten gelden. De uitgever schrapte namelijk een singleplayer Titanfall-game. Die zou Titanfall Legends heten en een standalone verhaalcampagne worden als onderdeel van de battle royale-shooter Apex Legends.

Volgens Bloomberg werkten er zo’n 50 mensen aan Titanfall Legends. Regisseur was Mohammad Alavi, die EA verliet in het begin van 2022. Alle betrokken werknemers worden nu overgeplaatst naar andere posities binnen EA.


Reporter Jeff Grubb van Giant Bomb deelde meer details. Zo vertelde hij tijdens een recente livestream dat Titanfall Legends geen Titanfall 3 zou worden. Het doel van EA was om van Apex Legends een shooterhub te maken, net zoals Call of Duty: Modern Warfare 2.

Titanfall Legends zou de singleplayer campaign worden van die ervaring. Spelers zouden in de huid kruipen van Blisk aan de zijde van BT, de Titan uit de tweede game. Het chassis van de gigantische mech werd immers opgevist door Rampart.

Het personage lapte de robot op via een oude kracht genaamd The Lost Ark. Ook cool: af en toe zouden verschillende helden uit Apex Legends opduiken om jou en je Titan extra krachten te geven.

Volgens Grubb diende de verhaalcampagne vooral om spelers meer vertrouwd te maken met mechanismen als wall running, de grappling hook en meer. En om meer spelers kennis te laten maken met Titanfall, de voorloper van Apex Legends.

Een reactie achterlaten