fbpx

EA ontkent geruchten van Dead Space 2 remake

DS2 Remake

EA Motive ontkent officieel dat het werkt aan een remake van Dead Space 2. De studio zag zich genoodzaakt om te reageren, nadat Giant Bomb reporter Jeff Grubb beweerde dat er een Dead Space 2 remake in de maak was.

Het begon allemaal toen Grubb de huidige status van EA Motive besprak in een recente podcast. De studio wordt immers betrokken bij de ontwikkeling van een gloednieuwe Battlefield. Al was dat volgens Grubb niet altijd zo.


Volgens de reporter was EA Motive een concept aan het uitwerken voor een Dead Space 2 remake. Door de teleurstellende verkoopcijfers van de eerste game, werd dat project echter geschrapt.

EA Motive heeft het statement ontkend (via IGN). Een vertegenwoordiger van de studio liet weten dat EA normaal niet op geruchten reageert, maar dat dit verhaal helemaal geen geloofwaardigheid heeft.

Grappig genoeg liet Grubb het daar niet bij. De journalist liet op X vallen dat het project zelfs een codenaam had. Volgens hem was er dus wel degelijk een remake van Dead Space 2 gepland. Nu EA Motive echter ingeschakeld is voor de volgende Battlefield, zijn die plannen aan de kant geschoven.

Of de Dead Space 2 remake er ooit komt? Dat is onzeker. Ondertussen werkt EA Motive aan de singleplayer Iron Man game en Battlefield.

Een reactie achterlaten