fbpx

EA onthult nieuwe logo en details van EA Sports FC

EA Sports FC

EA heeft het logo onthuld voor zijn gloednieuwe voetbalgame EA Sports FC, de spirituele opvolger van de FIFA-games. De uitgever onthulde ook nieuwe details. Op eerste gameplay is het wachten tot juli.

In ieder geval zal de voetbalgame de grootste competities van de balsport opnieuw een digitaal platform geven. Zo bevat EA Sports FC de Premier League, de Champions League en La Liga. EA Sports FC bevat volgens de uitgever 19.000 gelicentieerde spelers, 700 teams en 30 competities.


Vanzelfsprekend is de FIFA World Cup er niet bij, want EA en FIFA zetten een punt achter jarenlange samenwerking. Dit omdat FIFA de prijs van het licentiecontract verdubbeld had.

EA onthulde ook het nieuwe logo van EA Sports FC. Volgens EA symboliseert het de geschiedenis die de digitale voetbalsport bij de uitgever heeft. Zo is de identiteit van het EA Sports FC merk geïnspireerd door de driehoeken die altijd te zien waren in de EA voetbalgames van de laatste 30 jaar. Dat gaat van de isometrische polygonen tot de spelersindicator op het veld.

Natuurlijk krijgt EA Sports FC concurrentie, want FIFA heeft als organisatie al bekendgemaakt samen te werken met nieuwe ontwikkelaars om de FIFA voetbalgame naar spelers te brengen. Wie die ontwikkelaar precies is, is nog niet bekend.

De eerste EA Sports FC komt dit najaar naar PS5, Xbox Series en pc.

ea sports fc

Een reactie achterlaten