fbpx

EA neemt Codemasters over voor 1.2 miljard dollar

Codemasters EA

Verrassend nieuws: niet uitgever Take-Two maar Electronic Arts zal racespecialist Codemasters overnemen. Beide partijen hebben dit weekend een akkoord bereikt voor een overname van 1.2 miljard dollar. Als alles goed gaat wordt EA dus de nieuwe eigenaar van onder andere Formula 1, Dirt, Grid en Project Cars.

In november verscheen het nieuws dat Take-Two uitgever Codemasters zou overnemen. Het moederbedrijf van onder andere 2K en Rockstar zou 849 miljoen euro op tafel leggen voor Codemasters en al zijn IP’s. Uitgever EA heeft daar nu eigenhandig een stokje voor gestoken en Codemasters gecontacteerd met een hoger bod. Codemasters is gezwicht en heeft dit weekend een deal gesloten met EA.


Beide partijen hebben een akkoord, maar de overname is pas helemaal rond in het eerste kwartaal van 2021. Volgens de voorzitter van Codemasters Gerhard Florin (via Gamesindustry.biz) hebben beide bedrijven een gedeelde visie en ambitie voor het racegenre. Door de overname zullen de ontwikkelaars van Grid, Dirt, F1 en Project Cars nu nog grotere en betere games kunnen ontwikkelen.

Andrew Wilson, ceo van EA, laat weten dat dankzij de overname een nieuw tijdperk voor het racegenre is aangebroken. De uitgever wil alle bestaande franchises doen groeien. EA heeft al Need for Speed, Burnout en Real Racing in zijn bezit en voegt daar nu alle IP’s van Codemasters aan toe.

Tenzij Microsoft ook hier even een stokje tussensteekt en Codemasters (of gewoon EA) opkoopt, krijgt EA er dus heel wat nieuwe gamereeksen bij. En dit nadat Microsoft eerder dit jaar Bethesda en al zijn gamereeksen voor 7.5 miljard dollar kocht.

Wat denken jullie van dit opkoopgedrag? Goede evolutie of niet?

 

REACTIES (1)

  1. Slecht, alle games van EA werken niet of ze zitten in u zakken om ze leeg te roven!!!

Een reactie achterlaten