fbpx

Uitgever van GTA-games koopt Codemasters voor 849 miljoen

Codemasters

Uitgever Take-Two Interactive, bekend van games als GTA, Borderlands en Mafia, heeft de Britse studio en uitgever Codemasters gekocht voor maar liefst 849 miljoen euro. De ontwikkelaar is vooral bekend voor racegames als DIRT, GRID en F1, maar scoorde ook al met Second Sight en Overlord.

Uitgever Take-Two maakte via een persbericht bekend dat de deal afgerond wordt in maart 2021. Daarmee voegt Codemasters zich bij de andere labels van Take-Two, waaronder Gearbox Publishing, Rockstar Games, 2K Games en Private Division.


Hoe de overname de studio van Codemasters zal beïnvloeden is op dit moment nog niet bekend. Take-Two baas Strauss Zelnick liet weten dat de racegames van Codemasters helpt om het sportslabel van de uitgever verder uit te breiden. Met de NBA 2K-serie, WWE-games en PGA Tour heeft 2K al een aardige poot in het genre. Codemasters kan op zijn beurt dankzij de overname dan weer profiteren van de Take-Two naam.

Het is niet de eerste grote overname binnen de game-industrie. Ook Microsoft verraste iedereen toen het in september uitgever Bethesda en al zijn gamestudio’s voor een slordige 7.5 miljard dollar overnam.

Nu de race-experts van Codemasters  net als Rockstar Games onderdeel uitmaken van Take-Two Interactive… krijgen we dan binnenkort een nieuwe Midnight Club?

Een reactie achterlaten