fbpx

EA heeft deal met Engelse Premier League voor 563 miljoen euro

FIFA 23

EA mag dan de FIFA-licentie binnenkort kwijt zijn, dat weerhoudt de uitgever er om volop voor zijn nieuwe voetbalgame te gaan. Zo staat EA op het punt om een contract te sluiten met de Engelse Premier League voor zijn nieuwe voetbalgame EA Sports FC. Prijskaartje: 563 miljoen euro.

Volgens Sky News zou EA Sports een deal voor zes jaar sluiten met de Premier League. De waarde van het contract? Zo’n 488 miljoen Britse pond of 563 miljoen euro. Daarmee zouden de licentiekosten meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van het huidige contract.


Volgens een raadslid van één van de clubs in de League, zou de competitie jaarlijks zo’n 90,3 miljoen euro ontvangen via deze deal. EA zou bovendien de exclusieve drager worden van de rechten voor de gamelicentie.

Vorig jaar maakte EA bekend de samenwerking met voetbalbond FIFA stop te zetten na 30 jaar. Die wilde immers 1 miljard dollar voor de vernieuwing van de FIFA gamelicentie, zowat het dubbele van het vorige contract.

Om die reden heet de volgende game in de voetbalreeks niet langer FIFA, maar EA Sports FC. Geen zorgen dat er weinig content zal zijn, want de game bevat nu al 300 gelicenseerde partners. Dat is goed voor zo’n 19.000 spelers verdeeld over meer dan 700 teams. Wedstrijden worden gespeeld in 100 stadiums tijdens zo’n 30 competities.

FIFA als vanouds dus, maar dan met een andere naam. Wat denken jullie? Zal EA Sports FC even worden als FIFA?

Een reactie achterlaten