fbpx

EA haalt topmanager Call of Duty in huis om Battlefield te leiden

Battlefield

EA heeft een sluwe strategische zet gemaakt om de post-launch plannen van de nieuwe Battlefield in goede banen te leiden. De uitgever haalde Byron Beede binnen als nieuwe senior vice president en general manager van de reeks. Een uitstekende keuze, want Beede spendeerde de laatste 20 jaar bij Activision als executive vice president en general manager van Call of Duty.

Beede krijgt een functie onder Vince Zampella, de oprichter van zowel Infinity Ward (Call of Duty) en later ook Respawn Entertainment (Titanfall). Door Beede deze positie aan te bieden, wil EA zich inzetten voor de verdere ontwikkeling en groei van de Battlefield-serie op lange termijn.


Of het betekent dat Battlefield meer Call of Duty elementen krijgt? Allicht niet. Maar het is mogelijk dat beide games vanaf nu een gelijkaardige strategische evolutie zullen kennen.

Andrew Wilson, de CEO van EA, is bijvoorbeeld van mening dat de grote focus op de campagne van Battlefield V – in plaats van op de battle royale modus – de uitgever veel heeft gekost. Iets wat Beede ongetwijfeld moet voorkomen met Battlefield 6.

De game zelf wordt trouwens onthuld op 9 juni.

Een reactie achterlaten