fbpx

EA haalt drie klassiekers voorgoed offline

Battlefield bad company 2

UPDATE: Mirror’s Edge is plots verwijderd uit de lijst van die titels die binnenkort offline gehaald worden. Enkel Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company en Battlefield: Bad Company 2 worden binnenkort niet meer verkocht.

ORIGINEEL ARTIKEL: Uitgever EA heeft bekendgemaakt dat vier klassiekers voorgoed uit de digitale stores verwijderd worden. Concreet gaat het om Battlefeld 1942, Battlefield: Bad Company, Battlefield: Bad Company 2 en Mirror’s Edge. Vanaf 28 april worden de games niet meer te koop aangeboden.


Reden achter de zogenaamde ‘delisting‘ van de titels is de stopzetting van hun online services. Zo trekt EA de stekker uit alle online features van de getroffen titels op 8 december. Natuurlijk kan je de offline features, zoals de campaign van Bad Company, Bad Company 2 en Mirror’s Edge wel blijven spelen.

Waarom de uitgever de games offline haalt als die nog speelbare features bevatten? Dat is voor ons ook een raadsel. Al heeft het volgens EA te maken met ‘het creëren van nieuwe herinneringen terwijl we ons concentreren op de huidige en toekomstige Battlefield ervaringen’. Over Mirror’s Edge echter geen woord.

Een andere mogelijkheid is dat EA remasters of remakes gepland heeft voor de titels. Tot op vandaag bestaat er immers nog steeds niets zoals de intense Parkour runs van Mirror’s Edge. Al zijn we in dat geval misschien iets te hoopvol. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten