fbpx

EA haalt alle FIFA-games uit de verkoop

FIFA

Het FIFA-tijdperk is voorgoed voorbij, want EA heeft zonder aankondiging alle FIFA-games uit de digitale stores gehaald. De uitgever deed dat in de aanloop naar de release van EA Sports FC 24 dat vandaag verschijnt.

De delisting van de FIFA-games vond plaats zonder enige waarschuwing. De games zijn op sommige stores nog te vinden, maar staan aangeduid als ‘niet verkrijgbaar’ en zijn dus niet meer te koop. Op Steam genereert een zoekopdracht voor FIFA de game EA Sports FC 24 als primair resultaat.


FIFA 23 heeft nog wel een productpagina op Steam, al krijg je daar een notificatie te zien. Zo meldt de pagina dat ‘EA Sports FIFA 23 niet verkrijgbaar is en niet getoond wordt in zoekopdrachten, op verzoek van de uitgever’. Vanzelfsprekend worden spelers doorverwezen naar de pagina van EA Sports FC 24.

De delisting heeft alles te maken met het eindigen van de FIFA-licentie. Omdat de kosten te hoog werden, wilde EA niet langer betalen om de naam ‘FIFA’ te gebruiken. De uitgever koos ervoor zijn voetbalgame een nieuwe naam te geven: EA Sports FC.

Dat betekent dat EA niet langer games meer mag verkopen met de FIFA-naam.

Of EA Sports FC 24 even hard zal scoren zonder de FIFA-naam ter ondersteuning? Dat valt nog te zien.

Een reactie achterlaten