fbpx

EA heeft geen plannen voor Star Wars: Battlefront 3

star wars battlefront 3

Uitgever EA kondigde maar liefst drie nieuwe Star Wars games aan. Opvallende afwezige in die line-up was Star Wars: Battlefront 3. De multiplayer shooter komt er niet, want in de nabije toekomst zal ontwikkelaar DICE zich blijven concentreren op Battlefield 2042.

Het nieuws bereikt ons via een artikel van VentureBeat reporter Jeff Grubb. Hij schrijft dat EA alle Star Wars-games heeft ondergebracht bij ontwikkelaar Respawn Entertainment. De studio werkt zowel aan Jedi Fallen Order 2, een first-person shooter (niet Battlefront 3) als een Star Wars strategiegame. Daarnaast blijft Respawn ook de updates van battle royale shooter Apex Legends verzorgen.


Ontwikkelaar DICE heeft dus niets meer te maken met het Star Wars-portfolio van EA. De Zweedse studio zal de rampzalige launch van Battlefield 2042 proberen recht te zetten, zodat de game alsnog een succes wordt. Vorige week deed het gerucht al de ronde dat EA er een free-to-play shooter wil van maken.

Of we ooit Star Wars: Battlefront 3 zullen spelen? Het ziet er naar uit van niet.

Star Wars: Battlefront 2 lanceerde in 2017, maar het regende klachten over de microtransacties in de titel. Zo erg zelfs, dat verschillende landen het concept van loot crates grondig gingen onderzoeken. EA was dan ook genoodzaakt het systeem van microtransacties grondig te herzien in de game.

Een reactie achterlaten