fbpx

Dragon Age Dreadwolf krijgt nieuwe naam, gameplay volgende week

dragon age the veilguard

Ontwikkelaar BioWare is eindelijk klaar om het volgende hoofdstuk in de Dragon Age-serie te onthullen. Al is dat wel onder een andere naam. Dragon Age Dreadwolf heet voortaan Dragon Age: The Veilguard. Volgende week krijgen we de eerste gameplay van dit nieuwe deel te zien.

De reveal vindt plaats op dinsdag 11 juni om 17u op het officiële YouTube-kanaal van Dragon Age en serveert meteen 15 minuten gameplay van het begin van de game.


Maar waarom die naamverandering? Volgens uitvoerend producent Gary McKay omdat de ondertitel Dreadwolf niet helemaal paste bij het hoofdthema van de game. En hoewel de elf Solas (bekend als de Dreadwolf) nog steeds een belangrijke rol speelt, zijn het de held en zijn kompanen die centraal staan.

Wie Dragon Age: Inquisition gespeeld heeft, weet dat de Trespasser uitbreiding een onmisbaar hoofdstuk vormde in het verhaal van die game. In de expansie leren we namelijk dat Solas altijd al van plan was om The Veil (de afscheiding tussen Thedas, de wereld van de levenden, en The Fade, het hiernamaals) te verscheuren en dus de wereld van de levenden te mengen met die van de doden.

Vandaar ook de nieuwe subtitel The Veilguard, waarbij je er waarschijnlijk voor moet zorgen dat de geesten vanuit The Fade de mensenwereld niet overrompelen. Alvast wat meer weten over wat de onthulling nog brengt? Dan check je best even de blogpost op de website van BioWare.

Een reactie achterlaten