fbpx

Dragon Age Dreadwolf komt niet voor zomer 2024

Dragon Age

De ontwikkeling van van de nieuwe Dragon Age loopt niet zo vlot. Door gerommel achter de schermen bij BioWare zou Dragon Age Dreadwolf al verschillende keren intern zijn uitgesteld. De fantasy RPG zou volgens een nieuw gerucht niet voor de zomer van 2024 komen.

Het nieuws komt van Giant Bomb journalist Jeff Grubb. Zo zegt de gamejournalist dat hij een gesprek had met enkele ongenoemde bronnen over de interne werking van BioWare. Vorige week maakte de studio nog bekend dat het 50 medewerkers moest ontslaan ten gevolge van een herstructurering. Volgens BioWare om sneller en gerichter te werk kunnen gaan.


Volgens Grubb stond de game oorspronkelijk gepland voor september 2023, maar werd het verschoven naar naart 2024. Nu zou de RPG ten vroegste in de zomer van 2024 verschijnen.

Volgens Grubb is de kans groot dat de game ook die releasedatum niet haalt. Hij gaat ervan uit dat Dragon Age Dreadwolf allicht doorschuift naar het najaar. Of zelfs begin 2025.

Best bizar, aangezien BioWare in maart al bekendmaakte een groot deel van het Mass Effect-team op Dragon Age te hebben gezet om de game sneller te kunnen lanceren. Iets wat allicht resulteert in een langere wachttijd voor de nieuwe Mass Effect.

Toch belooft general manager Gary McKay dat alle medewerkers – ondanks de recente ontslagen – hun best doen om van Dreadwolf een game te maken die de naam Dragon Age waardig is.

Een reactie achterlaten