fbpx

‘Dragon Age 4 maakt zich op voor release eind 2023’

dragon age 4

Ontwikkelaar BioWare is naast de nieuwe Mass Effect ook druk in de weer met het volgende hoofdstuk van Dragon Age. En hoewel de ontwikkeling van de fantasy RPG vlot op schema zit, duurt het allicht nog tot 2023 voor Dragon Age 4 verschijnt. Althans als we journalist Jeff Grubb mogen geloven.

De gamejournalist van Venture Beat gaf een kleine update van de game tijdens de laatste episode van Giant Bombs premium show GrubbSnax. Tijdens de aflevering liet hij weten dat de game er goed uitziet.


Volgens Grubb ‘haalt het team alle interne deadlines zit de ontwikkeling volledig op schema’. Al voegt hij ook toe dat een release nog op zich laat wachten tot de tweede helft van 2023.

Volgens zijn bronnen ‘heeft de game nog zeker 18 maanden ontwikkelingstijd nodig’. Grubb haalt dan ook aan dat Dragon Age 4 ‘pas eind 2023 in de rekken ligt. En zelfs dat is niet zeker.’ Maar eind 2023 lijkt wel de vroegst mogelijke optie voor een releasedatum.

In tegenstelling tot Mass Effect, krijgt Dragon Age geen remaster van de eerste trilogie. Dat komt volgens Grubb omdat de games niet zo sterk aansluiten bij elkaar als Mass Effect. En ook omdat de verschillende titels met andere engines gebouwd zijn.

De game verschijnt dus ten vroegste eind 2023 en staat enkel gepland voor next-gen consoles en pc. Al hopen wij dat we dit jaar toch al een glimp krijgen van de game. Een korte trailer op E3, misschien?

Een reactie achterlaten