fbpx

Dobbelspel uit Assassin’s Creed Valhalla krijgt fysieke versie

Assassins Creed Valhalla DICE

Wie Assassin’s Creed Valhalla aan het spelen is, heeft ongetwijfeld al een rondje Orlog gespeeld. Jawel, het dobbelspel dat je kan spelen met je Viking-collega’s om wat tijd te doden. Door het succes van de mini-game heeft Ubisoft aangekondigd dat Orlog ook een fysieke versie krijgt.

Voor de levensechte versie van Orlog slaat Ubisoft de handen in elkaar met PureArts. Een release staat gepland voor 2021, al hebben we nog geen specifieke datum. Maar zo lang hoef je dus niet meer te wachten voor je ook in het echte leven de Viking kan uithangen. Althans via een gezelschapsspel.


Orlog is vrij simpel, want het lijkt een beetje op een combinatie van Yahtzee en Gwent (uit The Witcher). Zo hebben beide spelers zes dobbelstenen, die ze om de beurt drie keer kunnen werpen. Na een worp is het aan jou om te bepalen welke symbolen je bewaart. Zo heb je de keuze uit een bijl voor melee aanvallen, een pijl voor afstandsaanvallen, een schild om melee aanvallen te blokken, een helm om afstandsaanvallen te blokken en een hand, waarmee je grondstoffen van de tegenstander kan jatten.

Wanneer beide spelers drie keer geworpen hebben, wordt er met hun symbolen een veldslag gesimuleerd. En uiteraard worden er levenspunten afgetrokken naar gelang het resultaat. Degene die het eerst al zijn levenspunten kwijt is, verliest de Orlog.

Enige wat een beetje moeilijk kan zijn om te vertalen naar de fysieke versie, zijn de God Favors, die positieve effecten genereren als je genoeg betaalmiddelen hebt. Maar goed, ongetwijfeld vindt PureArts er wel iets op, dus wij kijken er al naar uit om de game te spelen.

 

Een reactie achterlaten