fbpx

Dit was het jaar 2022 in games… volgens Pornhub

pornhub 2022 games fortnite

De bekende website Pornhub heeft weer enkele interessante statistieken gedeeld over de kijkgewoontes van zijn publiek. Uiteraard zitten daar ook liefhebbers van videogames tussen, dus is het niet verrassend dat er af en toe gezocht werd naar games en zelfs virtuele personages. Een overzichtje…

Opvallend: vooral PlayStation-gamers pikken al eens graag een natuurfilm mee, want maar liefst 73,1% van de gameconsole trafiek kwam van PS4 of PS5. Dat is een stijging van meer dan 20% ten opzichte van 2021.


De trafiek vanaf Xbox is goed voor 25,5%, wat zo’n 30% minder is dan vorig jaar. Grote verliezer is wel de PS Vita, die 62% minder trafiek kende dan vorig jaar. ‘Handheld gaming’ is duidelijk niet meer zo populair.

Pornhub consoles

Interessant om ook even in de meeste gezochte titels van het jaar te duiken: Fortnite blijft nog steeds de populairste term, gevolgd door Overwatch en Genshin Impact. Gezien de grafische stijl van die games, lijken gestileerde, cartooneske games dus bijzonder populair.

De top-5 sluit af met Minecraft en Pokémon, iets wat wij absoluut niet begrijpen. Minecraft? Zo’n puntige dingen? En Pokémon? Zijn die personages niet allemaal minderjarig? Om nog maar te zwijgen over de monstertjes zelf…

Nieuwkomers zijn dan weer Cyberpunk en Summertime Saga. Die eerste verraste ons eerlijk gezegd niet. Van die tweede hadden we nog nooit gehoord, maar na wat opzoekingswerk werd ook de populariteit daarvan meteen duidelijk. Al is dat vreemd genoeg ook weer zo’n cartooneske game…

Pornhub games

De zoektocht naar gamepersonages op Pornhub ligt in het verlengde van de meest gezochte titels. Dat wil zeggen: veel personages van Overwatch, Genshin Impact en League of Legends. Toch zijn er ook een paar nieuwkomers, waaronder Lady Dimitrescu uit Resident Evil Village.

Geen verrassing natuurlijk, want het internet was al gek van haar bij de release van de game. Uiteraard vinden we Tifa uit Final Fantasy VII ook terug, al blijft Lara Croft toch een opvallende afwezige. Allicht omdat er in 2022 geen Tomb Raider is verschenen.

pornhub personages pornhub personages 1

Een reactie achterlaten