fbpx

Dit tropisch regenwoud toont wat de Unreal Engine 5 echt kan

Nu Epic zijn Unreal Engine 5 wereldwijd heeft gereleased, zijn verschillende ontwikkelaars er meteen mee aan de slag gegaan om de nieuwe features van de game engine te ontdekken. Dat resulteert in een aantal experimentele tech demo’s op YouTube, waar je je meteen aan vergaapt.

In de bovenstaande video van Melhem Sfeir zien een we een tropisch regenwoud, dat in beeld gebracht wordt tijdens de verschillende momenten van de dag. De visuele details zijn ronduit indrukwekkend.


Denk maar aan bladeren die rustig wiegen in de wind. Of het realistisch kabbelende water. En de belichting is nog straffer. Van zonnestralen die zich een weg banen door het bladerdek tot schaduwen die perfect vallen.

Het is allemaal te danken aan de Nanite en Lumens features, die ingebouwd zijn in de Unreal Engine 5. Hiermee kunnen developers razendsnel realistische settings en lichtomstandigheden bouwen.

Wetende dat dit nog maar een snelle in elkaar geflanste tech demo is, zijn we benieuwd naar wat Unreal 5 voor toekomstige next-gen games zal betekenen.

Een reactie achterlaten