fbpx

Disney wil elk jaar twee Star Wars games uitbrengen

Star Wars

Disney heeft grootse plannen voor Star Wars. Het aantal films en series is al stevig opgeschroefd en die trend wil Disney ook verderzetten met videogames. Disney wil namelijk elk jaar twee Star Wars-games uitbrengen. Of dat ook een goed idee is?

Volgens de bronnen van Insider Gaming wil Disney om de zes maanden een verse Star Wars-game op het publiek loslaten. Concreet wil Disney elk fiscaal jaar een Star Wars blockbustergame en kleinere titel uitbrengen.


De hogere productie zou er komen omdat EA zijn exclusiviteitscontract voor de franchise verloor, waardoor Disney dus veel meer studio’s aan het werk kan zetten in het Star Wars universum.

Momenteel zijn er acht Star Wars-games in ontwikkeling, al hebben die nog geen officiële releasedatum. Het gaat om:

  • Star Wars Jedi: Survivor – Respawn Entertainment (EA)
  • Onbekende first-person shooter – Respawn Entertainment (EA)
  • Onbekende strategiegame – Respawn Entertainment (EA)
  • Nieuw project van Uncharted-schrijfster Amy Hennig – Skydance Media (LucasArts)
  • Star Wars: Eclipse – Quantic Dream (LucasArts)
  • Open-world Star Wars game – Ubisoft Massive (Ubisoft)
  • Knights of the Old Republic Remake – Saber Interactive
  • Star Wars: Hunters – Zynga

Zo heeft EA maar liefst drie Star Wars-games in ontwikkeling, waaronder de sequel op Star Wars Jedi: Fallen Order die gepland staat voor 2023. Volgens Insider Gaming zijn sommige van de titels hierboven nog minstens vier jaar in ontwikkeling.

Verder zou er ook een game in ontwikkeling zijn gebaseerd op de tv-serie The Mandalorian. Een project dat trouwens al eerder opdook in geruchten. Een officiële aankondiging is er nog steeds niet, al gokken wij dat de titel is weggelegd voor een studio met ervaring in het shootergenre.

In ieder geval lijkt er dus de komende jaren een heleboel Star Wars op ons af te komen in de toekomst. Een goede zaak? Of vind je dat Disney de franchise wat meer tijd moet gunnen tussen releases?

Een reactie achterlaten