fbpx

Gerucht: The Mandalorian game in ontwikkeling bij Xbox

Mandalorian

In de meeste gevallen zijn gameversies van films en series niet echt memorabel, al kan een game van The Mandalorian daar wel eens verandering in brengen. Volgens verse geruchten zou een gameversie van de Star Wars-serie in de maak zijn bij een first party Xbox-studio.

Het begon allemaal toen fans opmerkten dat Phil Spencer, de grote baas van Xbox, soms opvallende voorwerpen in beeld bracht tijdens video calls. Zo blijkt Spencer vaak toekomstige projecten te teasen via door voorwerpen in de kast achter hem te plaatsen. Ook de Xbox Series S werd zo al getoond maanden voordat de console officieel aangekondigd werd.


Tijdens GameBeat Summit 2021 waren fans volledig in de ban van een beeldje achter Spencer, dat leek op een Mandalorian Funko Pop. Acheraf bleek het simpelweg een Arbiter uit de Halo-reeks, maar op Reddit werd er al volop gespeculeerd. Ook Shpeshal_Ed van de Xbox Era podcast ging mee in de discussie via Twitter. Al verwijderde hij deze tweet later weer:

“Ok. So you’ll notice… there’s a Mandalorian Funko on Phil’s shelf. Yes. Someone is making a Mandalorian game. Not sure who yet. Sorry.”

Blijkbaar mocht de man daar nog niets van zeggen. Zoals blijkt uit deze tweet:

Opvallend genoeg was dat niet de eerste keer dat de game vermeld werd. Zo dropte ook Bloomberg-journalist Jason Schreier al de mogelijkheid dat er een The Mandalorian game in productie was.

Eerlijk gezegd is een game gebaseerd op The Mandalorian niet ondenkbaar. Microsoft werkt via Bethesda immers ook aan Indiana Jones. Onder het label van het recent opgerichte Lucasfilm Games, zou The Mandalorian dus ook bij Microsoft in ontwikkeling kunnen zijn.

Natuurlijk blijft dit alles een gerucht tot er officiële bevestiging komt, maar wij zien een game gebaseerd op The Mandalorian wel zitten. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten