fbpx

Disney Dreamlight Valley wordt niet free-to-play bij launch

Dreamlight Valley

Na een uitgebreide early access periode heeft het populaire Disney Dreamlight Valley eindelijk een officiële releasedatum. De game lanceert op 5 december 2023. Helaas wordt de titel vanaf de release niet free-to-play, want ontwikkelaar Gameloft heeft ervoor gekozen om de huidige formule te behouden.

Hoewel de game oorspronkelijk zou overschakelen op een free-to-play model bij de officiële launch, heeft Gameloft besloten om de titel te verkopen als een premium launch. Nieuwe spelers zullen na 5 december 2023 zo’n €39,99 moeten neertellen om standaard editie van de game in huis te halen.


Volgens Gameloft kan ‘Disney Dreamlight Valley op deze manier een premium game-ervaring voor alle spelers blijven garanderen’. De studio belooft de titel te blijven ondersteunen met gratis updates. Die voegen nieuwe personages, regio’s, kledingstukken, meubilair en meer toe. Vanzelfsprekend blijft de aankoop van Moon Stones optioneel.

Voor spelers die het Founder’s Pack hebben aangeschaft, verandert er helemaal niets. Wie het Founder’s Pack nog koopt voor of op 4 december, krijgt toegang tot coole cosmetische items van de Gold Edition, alsook 2500 Moon Stones.

De Gold Edtion van de game bevat trouwens ook de Expansion Pass voor Disney Dreamlight Valley. Behalve de naam, A Rift in Time, zijn er helaas geen verdere details van de Expansion Pass bekend.

Hieronder nog een volledig overzicht van alle edities die vanaf 5 december verkrijgbaar zijn. Wij gaan ervan uit de Amerikaanse prijzen zich ongewijzigd vertalen naar ons €-equivalent.

Disney Dreamlight Valley overzicht

Een reactie achterlaten