fbpx

Disney baas krijgt advies om uitgever te kopen

EA Disney

Grote baas van Disney Bob Iger heeft de raad gekregen om sterk te investeren in gamesector. Verschillende adviseurs binnen Disney willen af van het huidige licentiemodel en zelf games gaan ontwikkelen. Door een grote uitgever zoals EA te kopen bijvoorbeeld.

Het nieuws is afkomstig van de financiële nieuwssite Bloomberg. Nu Microsoft uitgever Activision bijna heeft overgenomen, gaan bij Disney steeds meer stemmen op om van Disney een grote game-uitgever te maken. Door een uitgever zoals EA op te kopen haalt Disney meteen de kennis en studio’s binnen om dt te bewerkstelligen.


Volgens Bloomberg bekijkt Iger de opties om te investeren in games, maar houdt hij voorlopig de boot af om de stap te zetten en een uitgever op te kopen.

Momenteel werkt Disney met een licentiesysteem waarbij gameprojecten over talloze studio’s zijn verdeeld. Zo is de Star Wars Jedi-reeks in handen van EA. Ubisoft werkt dan weer aan de openwereldgame Star Wars Outlaws en bij Quantic Dream is Star Wars Eclipse in ontwikkeling.

Wat Marvel-games betreft, staan er ook nog een heleboel titels op de planning. Zo is er Marvel’s Wolverine van Insomniac Games. Verder is er nog een Black Panther game en een Iron Man project in de maak bij EA. En ten slotte is er nog het project van Amy Hennig bij Skydance Media.

Of Disney het huidige licentiemodel achter zich zal laten? Dat valt nog te zien.

Een reactie achterlaten