fbpx

Gerucht: EA werkt aan Battle Royale-modus voor Battlefield 5

Jawel, ook EA kan niet achterblijven en springt op de hypetrein van Battle Royale-games. Volgens interne bronnen onderzoekt DICE verschillende mogelijkheden voor Battlefield V, waaronder een speltype gebaseerd op het Battle Royale-principe. Een bron dichtbij de studio vertelde aan Venture Beat dat ze intern een prototype van de modus testen.

De Zweedse ontwikkelaar geeft voorlopig nog geen groen licht voor een speltype à la ‘last player-standing’. Het is dus nog onzeker of de modus daadwerkelijk naar de game komt. Zelfs als DICE tevreden is van het speltype, zal het niet klaar zijn voor de release in dit najaar.


De bron zegt dat wanneer de modus goedkeuring krijgt, het als gratis update zal verschijnen na de lancering. Voorlopig wil EA nog niets bevestigen. Battlefield is lang niet de enige shooter die de Battle Royale-toer opgaat. Onlangs was er het gerucht dat Call of Duty: Black Ops 4 ook een eigen invulling gaat geven aan het populaire speltype.

Als er een Battle Royale-modus naar Battlefield V komt, dan levert dit extra concurrentie op voor de populaire games Fortnite, PUBG en Radical Heights. Het valt duidelijk op dat alle uitgevers een graantje willen meepikken van het succes. Ook Ubisoft zou bezig zijn aan een eigen Battle Royale-game.

Battlefield V moet in oktober verschijnen en zou zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. EA houdt een EA Play net voor E3 en zal daar de eerste details onthullen.

 

Een reactie achterlaten