fbpx

Gerucht: Black Ops 4 ruilt campaign in voor Battle Royale-modus

Volgens interne bronnen zou Call of Duty: Black Ops 4 geen campagne krijgen. De traditionele verhaalmodus moet plaats maken voor een speltype in de stijl van de huidige Battle Royale-games. Door de beperkte ontwikkelingstijd zou het voor Treyarch onmogelijk zijn om beide uit te werken.

Het was de Amerikaanse nieuwswebsite Polygon die het gerucht opving. Zij probeerden bevestiging te krijgen van Activision, maar een vertegenwoordiger zei dat ze geen commentaar geven op geruchten en speculaties. Wel kijken ze uit naar de volledige onthulling op 17 mei.


Een van de bronnen zei dat Treyarch zich focust op het uitbreiden van de multiplayer en de bekende Zombie modes. Volgens het lek ligt de nadruk op coöperatieve modi die mogelijks de leegte van de typische campaign opvangen.

Aanvullend kon de website CharlieIntel informatie ontfutselen rond een nieuwe modus voor de multiplayer. Zo zou Black Ops 4 een eigen speltype in Battle Royale-stijl krijgen. Dit sluit aan bij eerdere voorspellingen: verschillende analisten beweerden in het verleden al dat Activision van plan is om deze trend te verwerken in de populaire serie.

Inmiddels heeft Kotaku enkele kennissen geraadpleegd om het verhaal te bevestigen. Zij kregen net als Polygon te horen dat de focus op een co-op ligt en dat de campaign duidelijk een andere vorm aanneemt of ontbreekt. Op 17 mei weten we hopelijk meer over de concrete invulling van Call of Duty: Black Ops 4.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten