fbpx

Deze Unreal Engine 5 remake van Resident Evil is verbluffend

Resident Evil 1

Ooit al eens afgevraagd hoe de Spencer Mansion uit de originele Resident Evil er zou uitzien in Unreal Engine 5? Check dan zeker de onderstaande video. Het filmpje werd gemaakt door Arklay, een team van getalenteerde 3D artiesten, en ziet er fantastisch uit.

In de video van zo’n 30 minuutjes, krijg je een volledige kijk op het interieur van de Spencer Mansion. Allemaal in prachtige visuals dankzij de kracht van Unreal Engine 5. De geweldige ray-tracing, de prachtige texturen, de onheilspellende lichtflitsen van het onweer. Het geeft je zin om de game opnieuw te spelen.


Enige nadeel is dat Arklay de 3D assets niet publiek zal maken. Logisch ook, want ongetwijfeld krijgt het team dan een legertje Capcom-advocaten aan de deur. Arklay belooft op een later tijdstip wel nog video’s te delen van de tuin en het gasthuis, alsook het ondergrondse labo van de Spencer Mansion.

Hopelijk vangt Capcom daar iets van op, want een remake van de eerste game in dergelijk kwaliteit zien wij wel zitten. Compleet met dezelfde gameplay uiteraard, want in third-person zou de game een pak minder interessant zijn.

Wat denk jij?

Een reactie achterlaten