fbpx

Deze The Last of Us fan kortfilm moet je gezien hebben

The Last of Us vertelt het verhaal van  Ellie, maar hoe ervaarden de gewone burgers de zombiecalypse? Dat is het uitgangspunt van Stay, een indrukwekkende fanfilm die je als fan van de reeks gewoon gezien moet hebben.

De kortfilm is ontsproten aan het brein van Joshua Toonen, een Amerikaanse filmmaker die ervaring opdeed bij een resem Hollywood-producties zoals Star Wars: The Rise of Skywalker. Voor de short sloeg Toonen de handen in elkaar een 40-tal andere vakmensen uit de filmindustrie, van VFX-artiesten tot make-up specialisten. En dat levert het bovenstaande resultaat op.


Eerlijk? De kortfilm is verbluffend. Het verhaal volgt het jonge koppel Sean en Emily. Zoals iedereen in de Cordyceps apocalyps van The Last of Us, proberen ze er het beste van te maken. En zoeken af en toe een bestemming om hun zinnen te verzetten. Meer dan dat gaan we niet verklappen, want dit is er eentje die je gewoon zelf moet kijken.

Druk hierboven zeker op Play en laat je meeslepen door de kortfilm. Als de HBO-serie gebaseerd op de game even sterk wordt als dit fanproject, dan zitten we gebeiteld.

Een reactie achterlaten