fbpx

Deze gun in Ratchet & Clank opent portalen naar andere PlayStation-games

ratchet clank ryno gun

Ontwikkelaar Insomniac Games heeft al een hoop geschifte wapens op zijn naam staan, maar dit nieuwe wapen uit Ratchet & Clank: Rift Apart tart toch alle verbeelding. Het futuristische schietijzer opent poorten naar andere PlayStation-exclusives en dropt items uit andere PlayStation-games op je vijanden. Een gigantische dinorobot uit Horizon Zero Dawn bijvoorbeeld.

Het begon als een grap – althans, dat dachten we. Zo postte ontwikkelaar Insomniac Games op maandagavond enkele beelden op Twitter die een cross-over met andere games leken te suggereren. Niet veel later deelden ook andere PlayStation studio’s zoals Naughty Dog, Guerrilla Games en Sucker Punch in de grap. Elke PlayStation Studio postte een screenshot, waarop een Rift te zien was in hun eigen games.


Blijkbaar was het meer dan alleen een leuke marketingstunt. Zo kan de RYNO 8 – kort voor Rip You a new One – effectief objecten uit andere PlayStation-universa naar de game warpen. Zo zien we hoe Ratchet een Thunderjaw uit de Horizon-serie uit een dimesniepoort op zijn vijanden dropt.

Ook Uncharted, Sly Cooper en zelfs Sunset Overdrive maken hun opwachting. Laatstgenoemde behoort na Sony’s overname van Insomniac Games nu ook tot het portfolio van de uitgever.

De RYNO 8 levert dus niet alleen coole easter eggs op, maar ook grappige effecten. Check de tweets hieronder voor een voorsmaakje.

Een reactie achterlaten