fbpx

Details van geannuleerde standalone Call of Duty Zombies game gelekt

Zombies Call of Duty

Een voormalige Call of Duty ontwikkelaar, die werkzaam was bij Raven Software, heeft details gelekt van een geannuleerde Call of Duty: Zombies game. De standalone live-service game was in de maak in 2011-2012, maar werd geschrapt uit vrees voor concurrentie met de hoofdreeks.

De voormalige Raven ontwikkelaar Michael Gummelt onthulde de details in een interview met YouTuber Glitching Queen. Volgens Gummelt ging de game door het leven als Project Zed. De titel zou een free-to-play ervaring worden met microtransacties. Ook zou de game geïnspireerd zijn op Call of Duty Online, dat Raven Software mee hielp ontwikkelen en ondersteunen.


Volgens Gummelt kwam het project tot leven toen Raven de leiding kreeg over de Zombies modus. Toen was ontwikkelaar Treyarch niet zeker of het de modus nog wilde verderzetten. Al snel werd Gummelt Lead Designer voor de game, gezien zijn ervaring met Zombies voor Call of Duty Online.

De ontwikkelaar stelde een volledig design document op, waarin een co-op game voor 4 spelers beschreven werd met een volledige open wereld. Spelers zouden starten in een arena vol zombies. Eenmaal ze genoeg ervaring of punten gescoord hadden, kregen ze de optie om uit de arena te breken en de post-apocalyptische wereld te verkennen.

Volgens Gummelt voelde het project een beetje aan als ‘Zombies meets Mad Max’. Een experimentele zombiegame vol exploratie en fun dus. Helaas verliet het project nooit de conceptfase, dus bestaat er ook geen prototype van.

Waarom Treyarch de game heeft geschrapt? Omdat de studio volgens Gummelt meer potentieel zag in Zombies als onderdeel van de Call of Duty-games. Een standalone Zombie game zou dan concurrentie betekenen.

Natuurlijk stierf het idee niet helemaal, want Warzone introduceerde na verloop van tijd ook Zombies. Bovendien groeide Zombies met de laatste Call of Duty ook uit tot een open-world modus. Een geslaagde evolutie of niet? Daar valt over te discussiëren.

Een reactie achterlaten