fbpx

Kojima: “Death Stranding was een succes aan de kassa”

Hideo Norman

Gamegoeroe Hideo Kojima heeft laten vallen dat zijn Death Stranding genoeg geld in het laatje gebracht heeft om te spreken van een succes. De Japanse gamedev deelt zelfs mee dat zijn studio, Kojima Productions, ook al bezig is met zijn volgende project.

Het nieuws komt er via een interview met Livedoor.com. Op de vraag of Death Stranding winstgevend was, antwoordt Kojima dat de game voldoende omzet draaide om de productiekosten te recupereren. Hij spreekt zelfs van een winstmarge, dus hij beschouwt de game zeker als een succes. Ook de release op pc komt eraan. En die zal de verkoop nog een extra boost geven.


Hij concludeert door te zeggen dat er genoeg kapitaal was voor het volgende project. Toen Livedoor daarnaar vroeg, wist Kojima te vertellen dat ‘het project zich nog steeds in de planningsfase bevindt, maar dat er achter de schermen al heel wat werk verricht wordt’.

Verder is Kojima een beetje teleurgesteld omdat hij onlangs een project moest laten varen, ook al is dat volgens hem een natuurlijk een onderdeel van de gameindustrie.

Wat zou jij graag van Kojima willen zien in de toekomst? Een nieuw Silent Hill project lijkt uitgesloten, al ziet Kojima een origineel horrorproject zeker zitten.

Een reactie achterlaten