fbpx

Dead by Daylight krijgt twee spin-off games

Schermafbeelding 2023 05 21 om 23.52.22

Ontwikkelaar Behaviour Entertainment heeft twee nieuwe projecten aangekondigd in het horroruniversum van Dead by Daylight. Beide games zullen de mythologie achter de reeks verder uitbreiden en worden ontwikkeld door andere studio’s.

De eerste game wordt een verhalende singleplayergame ontwikkeld door Supermassive Games (Until Dawn, The Quarry). De titel volgt de typische formule van de studio, waarbij het verhaal een reeks tieners volgt die, afhankelijk van je keuzes, al dan niet levend het einde halen. Vanzelfsprekend is de game geïnspireerd op Dead by Daylight, al is het niet duidelijk welke killer de tieners om zeep mag helpen.


Ontwikkelaar Midwinter Entertainment werkt op zijn beurt aan een multiplayer PvE met hebzucht en machtshonger als thema’s. In de game zullen vier spelers een mysterieus nieuw oord in het rijk van The Entity verkennen.

Daarnaast mogen we trouwens niet vergeten dat er ook nog een film in de maak is, een samenwerking van Atomic Monster en Blumhouse. Voor het project wordt momenteel een screenwriter en regisseur gezocht.

Hieronder vind je nog de video die beide projecten uitgebreider voorstelt.

Een reactie achterlaten