fbpx

Dead by Daylight krijgt filmadaptatie door Blumhouse

Dead by daylight 1

Blumhouse, de filmmaatschappij die onlangs bekendmaakte dat het zelf horrorgames zal maken, heeft nu ook een filmadaptatie van Dead by Daylight aangekondigd. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken over een zielloos project, want ontwikkelaar Behaviour Interactive is mee aan boord.

Ook Atomic Monster, het bedrijf van de bekende horrorregisseur van James Wan, werkt zelfs mee aan het project. Wan is naar eigen zeggen een fan van de games en vindt de sfeervolle omgevingen vol angstaanjagende slechteriken perfect voor een filmversie.


Schrijvers of regisseurs zijn nog niet verbonden aan het project, al zijn de productiebedrijven wel gestart met de zoektocht. Volgens Blumhouse is het belangrijk om ‘iemand te vinden die wereld van Dead by Daylight evenveel apprecieert als wij, zodat getrouwe film naar het witte doek kunnen brengen’.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Eerlijk gezegd begrijpen wij de opzet niet helemaal, want films als Friday the 13th en talloze andere waren net de inspiratiebron voor games als Dead by Daylight. Maar goed, dan gaan we full circle, zeker?

Laat een reactie achter