fbpx

Eerste NFT gameconsole is aangekondigd

Schermafbeelding 2022 07 05 om 21.28.01

NFT’s en blockchains maken ook in de gameindustrie hun opmars. Nadat Ubisoft en andere uitgevers NFT’s in hun games proberen te integreren, is er ook een NFT-console op komst. Die heet Polium One, staat gepland voor release in 2024 en krijgt nu al bakken kritiek over zich heen.

De Polium One wordt volgens de makers de eerste multi-chain gameconsole. Het toestel speelt games af die verschillende blockchains ondersteunen. Daarnaast zal de console volgens de makers krachtig genoeg zijn om high performance games af te spelen en bovendien gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je geen snars van blockchain begrijpt.


De console krijgt een vingerafdruklezer voor veilige toegang en een ‘portefeuille-knop’ zodat je snel toegang krijgt tot een waaier aan blockchains, waar je jouw in-game NFT’s kan verhandelen en ruilen. Denk aan wapenskins en outfits.

Welke games de Polium One precies zal kunnen spelen, dat is voorlopig niet duidelijk. De release staat gepland voor eind 2024, al zijn gamers erg sceptisch. Zo kan je de console enkel pre-orderen met een Polium Pass. En da’s een NFT op het Ethereum Netwerk, waarvan er slechts 10.000 verkrijgbaar zijn.

Ook alarmerend: volgens Polium wordt de hardware door een team van vier personen ontwikkeld. Het toestel zou volgens de omschrijving wel 8K HDR aan 120 FPS en Ray Tracing ondersteunen. Klinkt dat niet als een rode vlag?

Veel gamers geloven dat de Polium One een scam is. Zo lijkt het logo van de console hard op dat van de Gamecube, maar dan op z’n kop. De makers reageerden dat het niet zo is, maar ze een ander logo zullen ontwerpen.

Zelfs op de Polium Discord Server wordt het project maar lauwtjes onthaald. Zo is er een kanaal in de server met de naam ‘Scam Alert’, waar leden NFT scams met de community kunnen delen. Een van de gebruikers typte daar simpelweg ‘dit volledige project’.

Polium zelf beschuldigt deze gebruikers van FUD, ofwel ‘fear, uncertainty and doubt‘. Het bedrijf geeft aan dat alle werknemers ervaring hebben met hardware development en dat het eerste prototype van de console tegen november 2022 klaar zal zijn. Bovendien worden er ook pre-orders geregistreerd alvorens het prototype compleet is.

Wij zijn benieuwd hoe dit allemaal zal evolueren.

Een reactie achterlaten