fbpx

Days Gone regisseur lost meer details over eventuele sequel

Days Gone wedding

Of Days Gone ooit nog een sequel krijgt? Allicht niet, maar dankzij de toenmalige regisseur Jeff Ross hebben we wel een aardig beeld van hoe de game eruit gezien kon hebben. In een interview met USA Today loste Ross heel wat details voor een mogelijk vervolg op de zombiegame.

Volgens Ross zou de sequel ‘een definitieve versie worden van het Days Gone concept’. De eerste game was een vertrekpunt voor de reeks. Net als bij de Batman: Arkham- en Horizon-serie zou telkens voortgebouwd worden op vorige delen.


“Eigenlijk ontwikkel je gewoon een zo krachtig mogelijk eerste deel en hoop je dat je een tweede game mag maken,” vertelt Ross. “Bij een sequel hoef je niet meer over de fundamenten te discussiëren, dus kan je al je tijd gebruiken om coole ideeën erin te verwerken.”

Het verhaal zou de avonturen van Deacon en zijn vriendin Sarah verderzetten. Volgens Ross zouden beide personages nog samen zijn, maar wat als ze niet gelukkig waren? Voor de uitbraak waren ze getrouwd, maar tijdens een zombie-apocalyps is dat niet altijd even makkelijk. En dat zou verder uitgewerkt worden.

Daarnaast zou de sequel aan spelers ook meer tools bieden om vijanden te lijf te gaan, aangezien Deacon technologie in handen kreeg van de NERO-groep. Die technologie was volgens Ross een overblijfsel van de voormalige overheid en zou de overlevingskansen van Deacon aanzienlijk verhogen.

Op vlak van gameplay wilde Ross sowieso ‘de motorfiets behouden’ en Deacon laten zwemmen. Verder waren er veel minder ‘instant-fail secties gepland’ en zou het gedrag van andere personages en dieren veel dynamischer zijn. Wilde beren zouden bijvoorbeeld op zoek gaan naar voedsel in afvalbakken en verlaten kampen. Wolven zouden grondig zoeken naar prooien. Zelfs menselijke vijanden en vrienden zouden veel natuurlijker reageren op omgevingen.

Ten slotte liet Ross vallen dat Days Gone absoluut een sequel verdiende. Hij geeft toe dat de game terechte kritiek kreeg, al zijn er veel andere bekende reeksen die een veel slechter beginpunt hadden dan Days Gone. Als Bend Studio ooit de kans krijgt om een sequel te maken, is Ross overtuigd dat Days Gone 2 een enorme verbetering zou zijn ten opzichte van de eerste game.

Een reactie achterlaten