fbpx

Days Gone 2 zou gedeelde spelwereld met co-op krijgen

Days Gone

Of wij graag een sequel van Days Gone gespeeld hadden? Absoluut Hordes freakers tot de laatste man vernietigen, het was bijzonder leuk om te doen. Een journalist van Bloomberg bracht aan het licht dat Sony de plannen voor Days Gone 2 had afgekeurd. Volgens regisseur Jeff Ross zou de sequel co-op krijgen en een gedeelde wereld hebben waar spelers samen een kamp te bouwen.

Ross was te gast tijdens een livestream van David Jaffe, de bedenker van God of War. Daar bevestigde de regisseur opnieuw dat hij een sequel had gepitcht naar Sony. Die de plannen werden afgekeurd omdat de eerste game te weinig heeft opbracht. Opvallend genoeg wil Ross het schrappen van de titel niet met zekerheid bevestigen.


“Days Gone verkocht meer exemplaren dan alle vorige games van Bend Studio samen,” vertelt Ross. “In die zin was het een succes, want ook de reactie van de spelers en de community was positief. Maar die eerste reviews… tja, dat was d-day voor ons.”

De regisseur ging ook iets dieper in op het idee voor de sequel. Zo beschreef hij Days Gone 2 als een game met een gedeelde spelwereld en co-op. Daarna gaf hij toe dat co-op ook op de planning stond voor de eerste game, maar dat dat idee uiteindelijk geschrapt werd. Het zou immers in de weg gestaan hebben van de narratieve ervaring.

“Het doel was om de systemen, de wereld en de gameplay over te nemen en uit te breiden naar een multiplayer ervaring,” legt Ross uit. ” Zo zou je samen met andere online survivors een clubhouse kunnen bouwen, een crew opstarten en zelfs samen hordes zombies kunnen aanpakken. Ik denk dat dat wel tof zou zijn.”

Klinkt inderdaad niet slecht, al zullen we helaas nooit weten of de sequel er nu komt. Tenzij Sony plots van mening verandert en het project toch groen licht geeft. Maar met games als God of War Ragnarok en Horizon Forbidden West in het verschiet, lijkt die kans klein.

Een reactie achterlaten