fbpx

Cyberpunk 2077 uitbreiding Phantom Liberty aangekondigd

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft de eerste uitbreiding voor Cyberpunk 2077 uit de doeken gedaan. Phantom Liberty verschijnt volgend jaar en brengt hoofdpersonage V en virtuele sidekick Johnny Silverhand terug.

Het nieuws werd onthuld tijdens de meest recente Night City Wire livestream. In de Phantom Liberty uitbreiding blijkt V in dienst te treden als geheim agent voor de New United States of America. Iets wat Johnny Silverhand uiteraard geen goed idee vindt.


De eerste beelden, zij het een korte teaser, zien er vet uit. Zo mogen we tal van nieuwe locaties verkennen en experimenteren met nieuwe wapentypes. De uitbreiding zou zich voornamelijk afspelen in één district van Night City.

Ook lijkt het erop dat je rechtstreeks in contact komt te staan met de president van de New United States of America. Hooggeplaatste vriendjes? Altijd handig, toch?

Behalve de aankondiging van de expansie, gaf CD Projekt trouwens nieuwe details vrij van update 1.6 voor Cyberpunk 2077. Die voegt een aantal coole zaken toe, zoals een herwerkt politiesysteem en verbeterde achtervolging en wagencombat.

Daarnaast is er een nieuwe gameplay loop voor mêlée-gevechten en worden er verse acties toegevoegd aan de perk tree. Dierenliefhebbers kunnen trouwens Nibbles de kat toevoegen aan de photo mode.

Update 1.6 wordt de laatste update voor last-gen consoles. Na update 1.6 zal Cyberpunk 2077 enkel nog op PS5, Xbox Series en PC updates krijgen.

Een reactie achterlaten