fbpx

Cyberpunk 2077 next-gen upgrade eindelijk live

Tijd om opnieuw af te zakken naar Night City, want ontwikkelaar CD Projekt Red heeft de next-gen upgrade voor Cyberpunk 2077 gelost. Die brengt tal van verbeteringen en gratis dlc-items naar de gecontesteerde actie-RPG. Plus een trialversie waarmee je de game 5 uur gratis kan testen.

Op Xbox Series X en PS5 mag je een 4K resolutie verwachten, alsook ray tracing en tal van visuele en technische updates. Op PS5 kunnen spelers genieten van haptische feedback, adaptieve triggers en natuurlijk ook 3D audio.


Deze next-gen versie voegt ook enkele grafische modi toe. Zo heb je de keuze uit Performance Mode, met een voorkeur voor framerate, en een ray-tracing modus, die een hoge resolutie prefereert.

Daarnaast brengt deze 1.5 update een hoop verbeteringen in performance met zich mee. Daardoor zal je minder vaak framerate drops ervaren, maar ook ligt de rendering quality een stuk hoger. HDR werd beter gebalanceerd op alle platformen voor een consequente ervaring. En er zijn tal van visuele upgrades.

Verder zijn er nog een hoop nieuwe items en features. Dat gaat van gloednieuwe appartementen voor V tot character customization via een spiegel, nieuwe wapens, accessoires en veel meer. Verder kreeg de game tal van gameplay tweaks en een volledig nieuwe driving model waardoor het

Last, but not least kreeg de AI van vijanden een stevige make-over. Zo zullen tegenstanders actief op zoek gaan naar cover, wapens herladen, klappen ontwijken tijdens mêlee gevechten, maar ook tal van andere acties ondernemen. De inwoners van Night City zijn trouwens een pak slimmer dankzij het vernieuwde crowd system.

Wist je dat je zelfs je crush in Night City een holo-berichtje kan sturen om je relatie net iets meer uit te diepen? Allemaal kleine toevoeging die het leven in de duistere stad veel bruisender maken. Wie de volledige patch notes wil uitpluizen, kan dat trouwens hier.

Nog nooit Cyberpunk 2077 gespeeld omdat de slechte commentaren je tegenhielden? Dan is er nu ook een trial mode. Daarmee kan je de eerste vijf uur van de game gratis uitproberen. Al raden wij aan om niet te lang in de character creation te blijven hangen.

Wie niet helemaal overtuigd is, kan ook de PS5 gameplay (bovenaan) en de Xbox Series X gameplay (onderaan) even checken.

In onze review vertelden we dat Cyberpunk 2077 een episch cyberavontuur was, geteisterd door tonnen technische problemen. Verwacht alvast binnenkort een review van de next-gen versie.

Een reactie achterlaten