fbpx

Cyberpunk 2077 multiplayer geschrapt door slechte launch

CP2077

Hoewel CD Projekt Red ooit bevestigd heeft dat het werkte aan een multiplayer voor Cyberpunk 2077, kregen we de game nooit te zien. Allicht ziet het project ook in de toekomst het daglicht niet meer, want de studio geeft nu toe dat-ie zijn multiplayer-ambities achterwege heeft gelaten.

Volgens Eurogamer zou CD Projekt Red de plannen voor een multiplayer luik al opgegeven hebben vlak na de rampzalige launch van Cyberpunk 2077. Het was alle hens aan dek om de game uit het slop te krijgen. En daarvoor moest de studio de nodige prioriteiten stellen. Een multiplayer modus hoorde daar niet bij.


Senior quest designer Philipp Weber vertelde de website dat ‘het een must was om de hoofdgame zo snel mogelijk te verbeteren’. Dat zorgde ervoor dat ‘de studio het project moest laten vallen’. Mochten de aandeelhouders wat meer geduld gehad hebben, dan hadden we de game misschien pas enkele maanden geleden gehad. Inclusief multiplayer.

Of de studio ooit zal terugkeren naar een multiplayer voor Cyberpunk 2077 is natuurlijk de vraag. Wij gokken alvast van niet, omdat CD Projekt zijn handen vol heeft met The Witcher 4, de Cyberpunk 2077 uitbreiding en nog meer…

Een reactie achterlaten