fbpx

Cyberpunk 2077 maakt savefiles groter dan 8 MB corrupt

cyberpunk corrupt

Het zit Cyberpunk 2077 maar niet mee. Na de vele problemen op consoles, is er nu ook een bug die savefiles corrupt maakt. Als je savefiles groter wordt dan 8 MB, dan zet de game die automatisch om in een corrupte file. Het probleem doet zich voor op alle platformen.

Verschillende spelers op pc meldden dat hun savefiles plots niet meer werkten. Een gebruiker op reddit achterhaalde dat het te maken heeft met de ingestelde limiet voor savebestanden door de ontwikkelaar. Is een savefile groter dan 8 MB, dan zet de game die automatisch om in een corrupte file.


De grote schuldige zou het crafting systeem zijn. Een speler toont aan dat de bestandsgrootte van je savefile exponentieel groter wordt wanneer je meer items craft. Via een glitch kan hij gemakkelijk items in de inventory dupliceren waarna hij de 8MB snel voorbij is.

Op GOG.com, de digitale winkel van CD Projekt Red, valt te lezen dat er momenteel geen fix is voor het probleem. De ontwikkelaar raadt aan om gewoon een oudere savefile te gebruiken en het craften te beperken. Via een patch kan de ontwikkelaar in de toekomst de limiet voor savefiles groter maken.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten