fbpx

Cyberpunk 2077 komt niet naar PS5 of Xbox Series X… bij launch

In april ligt Cyberpunk 2077 eindelijk in de rekken. Maar loont het niet om te wachten tot de game ook verschijnt op PlayStation 5 en Xbox Series X? Nope, want het is niet duidelijk of de game ook effectief naar de next-gen consoles komt.

Uiteraard is een next-gen versie van de game niet uitgesloten, maar momenteel ligt de focus op de huidige generatie, klinkt het bij CD Projekt Red:


“We hebben aangekondigd dat Cyberpunk 2077 verschijnt voor current-gen en dat zal ook gebeuren. Natuurlijk weten wij meer van wat er zich achter de schermen afspeelt bij Sony en Microsoft en dat houden we ook in de gaten. Op een bepaald tijdstip zullen we dus ook iets met next-gen doen, maar we kunnen niet zeggen wat of wanneer dat gaat zijn. Maar verwacht niets rond de launchperiode van de nieuwe consoles.”

Hetzelfde statement werd bevestigd door een privé-gesprek tussen Reddit-gebruiker Astro4545 en de studio. De forumbezoeker vroeg de ontwikkelaar of de game naar next-gen zou komen, waarop-ie het volgende antwoord kreeg:

Natuurlijk is de lay-out gemakkelijk te photoshoppen, dus is het belachelijk moeilijk om de waarachtigheid van dergelijke gesprekken na te gaan. Komt Cyberpunk 2077 dus naar PS5 en Xbox Series X? Zou kunnen, maar misschien ook niet. Als de game verschijnt voor next-gen consoles, mag je er echter zeker van zijn dat CD Projekt Red er een Director’s Cut van maakt, inclusief grafische update en extra’s…

Een reactie achterlaten