fbpx

Crystal Dynamics wil Legacy of Kain nieuw leven inblazen

Schermafbeelding 2022 10 04 om 02.00.23

Het lijkt erop dat ontwikkelaar Crystal Dynamics plannen heeft om Legacy of Kain terug tot leven te brengen. De studio polst bij zijn volgers naar feedback over de gotische vampierenreeks. Krijgen we binnenkort een nieuw deel in de reeks?

Eerder dit jaar werd ontwikkelaars Crystal Dynamics en Eidos Montreal overgekocht door de Embracer Group. Daardoor kregen de studio’s de rechten van hun eigen franchises weer in handen. Uitgever Embracer liet al weten dat het geïnteresseerd was in remasters, remakes en sequels van oude titels. En die tijd lijkt nu aangebroken.


Zo lanceerde Crystal Dynamics een enquête waarin de studio vroeg naar Legacy of Kain. Specifiek vroeg de studio wat fans willen zien in een nieuwe game, mocht de reeks een comeback maken.

Ook polste de enquête naar het genre van het project. Willen fans dat de game een singleplayer titel wordt? Een co-op game? Of liever een multiplayer PvP titel? Fans kregen in totaal de keuze uit vijf genres, die ze mochten rangschikken naar voorkeur.

Tot slot werd gevraagd of de fans een sequel, een remake of een reboot van de reeks willen.

Legacy of Kain was een bijzonder populaire reeks van 1996 tot 2003. De tweede game, Legacy of Kain: Soul Reaver, was een van de best scorende games. Niet toevallig, want de titel werd geregisseerd door Amy Hennig, die later bij Naughty Dog belandde en er de Uncharted-serie schreef.

Een reactie achterlaten