fbpx

Crash Team Rumble is een leuke maar magere multiplayer

crash team rumble review
Getest op: Xbox Series
Ook beschikbaar op: PS4/PS5/Xbox One/PC
Eerlijk? We fronsten even de wenkbrauwen toen we hoorden dat er een live-service game van Crash Bandicoot onderweg was. Een leuk free-to-play zoethoudertje voor Crash 5, dachten we, die ook nog eens betalend bleek. We nagelden deze Crash Team Rumble bijna aan het kruis, tot we ermee aan de slag gingen…

Multi-platformer

Crash Team Rumble is een team based 4 vs 4-multiplayer. Het doel? Zoveel mogelijk Wumpa-fruit verzamelen en naar het laadpunt van je team brengen. Tot het maximumaantal bereikt is. Elke match duurt een vijftal minuutjes en voelt aan als een mini-Crash platformlevel waarin je fruit steelt, special moves activeert, andere spelers hindert en eigenlijk basically zoveel mogelijk chaos aanricht.

Ontwikkelaar Toys For Bob maakte ook al het enorm vermakelijke Crash Bandicoot 4: It’s About Time en weet precies wat Naughty Dogs platformklassieker zo goed maakt. De makers slagen erin om net die elementen te behouden en ze in te zetten voor een team based online game die soms wat weg heeft van pakweg Call of Duty.


crash team rumble review 3

De karige 8

 Met Crash Team Rumble mikt ontwikkelaar Toys For Bob op alle leeftijden, dus blijft alles laagdrempelig. Je kan aan de slag met Crash, maar ook Dr. Neo Cortex, Coco en andere bekenden uit het universum maken hun opwachting. Je hebt de keuze uit acht personages, elk met hun unieke aanvallen. En al voelen ze best verschillend aan, toch vinden we het een best karig startrooster.

Er zijn drie types personages: Scorers, Blockers en Boosters. Waar Scorers meer fruit kunnen verzamelen (en dus gemakkelijker kunnen scoren), zijn blockers beter gewapend om tegenstanders te voorkomen om te scoren. Boosters zorgen dan weer voor team support, net omdat zij gemakkelijker Gems kunnen activeren. Zo kan je vier gem-platformen activeren door erop te springen en ze geactiveerd houden door de tegenstand te verjagen. Lukt het, dan verdubbel je het aantal Wumpa’s dat je uploadt. Wat een groot verschil kan maken tijdens de wedstrijd.

Onze favoriet? Crash zijn kleine zusje Coco. Zij kan een bakstenen muur plaatsen om tegenstanders te hinderen. Doe je dat terwijl je in de lucht bent, dan valt de muur naar beneden en loopt je tegenstander er Wild E. Coyote-gewijs met zijn bakkes tegenaan. Meep meep!

crash team rumble review 2

Best strategisch

Toys For Bob zorgt voor genoeg ingrediënten om de potjes interessant en afwisselend te houden. Zo kan je naast Wumpa-fruit ook Relics verzamelen om ze dan in te ruilen in één van de Relic stations. Naast de standaard Relics zoals een gigantische ronde kooi en giftige paddo’s, heb je per arena ook één Ultimate Relic Station met een bad-ass power-up. Een kolkende zandstorm loslaten in het midden van de arena? Of een zwerm Chinese draken ontketenen die je vijanden in de fik steken? Het ziet er best cool uit allemaal.

En die vergelijking met Call of Duty dan? Voor elk personage kan je een power kiezen die geleidelijk oplaadt en activeren als je voldoende chaos hebt veroorzaakt. En die kill streak… euhm speciale aanvallen kunnen het verschil maken en laten je toe om helemaal op het einde de match te laten keren. Zo kan je de reusachtige Gasmoxian Guard op het laadplatform van je vijand neerpoten die jouw onfortuinlijke tegenstanders bestookt met bliksemschichten. Wumpa fruit? Zzzzumpa fruit, bedoel je!

crash team rumble review 4

Meep Meep

Wat in het begin een zoethoudertje leek voor Crash 5, speelt zo vlot dat het haast een core Crash-game lijkt. Crash zelf bijvoorbeeld double jumpt en spint als vanouds en ook andere personage voelen vertrouwd aan. De tussenobjectives zorgen voor de nodige afwisseling en de maps zijn ideaal qua grootte.

Da’s ook nodig, want de enige mode waarin je het kan gaan uitvechten, is die van de competitive matchmaking. Je kan ook een private match opzetten of oefenen met bots, maar daar blijft het bij. Een multiplayergame met maar één modus? Helaas. En dat is meteen het zwakste punt van deze Crash Team Rumble, los van de connectieproblemen die we nog als kinderziekte bestempelen. Het levellen van personages gaat bovendien ook best traag, waardoor die ene hoofdmodus na een tijdje wat gaat vervelen.

Nu hangt het af van Toys For Bobs hoe ze hun live service game in de nabije toekomst levendig kunnen houden. De Battle Pass voor skins en kosmetische items is één ding, maar toch zullen de Amerikanen met meer lijvige gamecontent over de brug moeten komen, willen ze de player base groot houden. En in dat opzicht was een free-to-play formule misschien toch slimmer geweest. 

7.5
Crash Team Rumble
  • speelt als een core Crash-game
  • laagdrempelige én strategische gameplay
  • coole arena’s en powers
  • slechts één game modus?!
  • waarom niet free-to-play?
  • connecteren duurt soms lang

BESLUIT

Deze Crash Team Rumble is laagdrempelige multiplayerfun die best voldoende strategie biedt om te blijven spelen. Enkel qua content voelt het op dit moment te weinig aan.

Een reactie achterlaten